Projekt: Gjutning!

Nicke byggde form och fixerade sockeln på murstocken i veckan.
Igår fixade vi till golvet också. Och eftersom det så passande blev blandad betong över så fixade vi golvet vid matplatsen samtidigt.
Det blev riktigt bra tycker jag. När det har härdat riktigt så är det färdigt att lägga golv här. Men först ska vi be en murare att putsa murstocken i hallen så att den blir vit och fin.

Vi lät också brunnen stå på lite och vattnet ser riktigt klart och fint ut men skenet kan ju bedra. Vi får se vad vattenproverna visar.
(Här gör Nicke perkolationsprov för avloppet ståendes i den borrade brunnen...)

Klumpen är borta!

Nu har den sista delen murstock slagits/burits bort. Det blev ett hål i golvet och en del lösa stenar så innan vi kan putsa upp en fin yta så måste det gjutas. Men sen ska väggen bli putsad och vit. Bakugnens form och öppningen kommer bli kvar som en hylla... Tror det kommer bli kanon! =)
Idag har Nicke också fått igång pumpen i den borrade brunnen och vattnet rann så fint. Lite vattenprover är nästa steg.

Och i helgen har jag äntligen några dagar ledigt så att jag också kan få lite gjort i det fina vårvädret!

Våren är på väg, dags att vakna

Bloggen har fått vila ett tag nu. (Det startas företag och donas med en massa annat så tiden har inte riktigt räckt till) Men, det händer också lite i huset. Mamma och pappa hjälpte mig att "vårstäda", läs elda, lite i trädgården för några veckor sen. Vi grillade korv och såg de allra första vårblommorna... 
Vi upptäckte också ett rosensnår som vi inte har sett innan... Ska bli kul att följa vad som mer dyker upp i trädgården nu när det blir lite varmare.
(Pappa in action)

(Första vårblommorna)

Nicke, med hjälp av bror, har tömt bjälklaget i vårt blivande sovrum från isolering (spån och kolstubb). Nu är bjälklaget rätat med hjälp av nya reglar och redo att isoleras på nytt och förses med ett rejält och fint trägolv.
Idag var plåtslagaren på besök och i nästa vecka kommer kommunen ut och ska titta på provgrop där vi har tänkt oss att gräva nytt avlopp.
Mer om detta senare....

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...