Paket på väg!

Imorgon kommer det....en dubbelpall platta paket...en vecka för tidigt (inte ofta man ber om att få längre leveranstid än utlovat, tydligen inte lätt att administrera)...men vad gör det? Första och största delen av köket! Det kliar i "monterarfingrarna" även om det är X antal lådor som ska skruvas ihop. Dock återstår det en del arbete innan vi får/kan börja.

En hög liknande denna kanske??

(Bild lånad från fru N och villa Någorlunda)

Fläkt och OSB

Det måttas för fläktkåpa. En vit putsad specialkåpa blir det.

Och i sovrummet har det kommit upp lite OSB. Nu hoppas vi att vi snart kan "stänga" alla väggar o påbörja spackling och slipning.

 

 


Ganska nöjd...

...att vi lejde bort dragning och installation av det här:
Och glad att vårt elskåp nu är snäppet modernare än det gamla proppskåp som fanns här förut!

Planering pågår!

Januari är en planerings- och inköpsmånad för oss.
Igår inhandlade sambon ett bambugolv som ska ligga i Tv-rummet på övervåningen. Dyrt var det men bra ska det bli! I veckan ska det köpas isolering, osb och gips OCH köket ska beställas. (Äntligen!)

Februari blir förhoppningsvis en intensiv renoveringsmånad eftersom Nicke också ska vara hemma från jobbet. Planen är att alla väggar ska "stängas" och förberedas för tapet alternativt målning. Eventuellt blir det en spiskåpa i köket också...och kanske blir murarna och elektrikern också färdiga?

Sen lilleman kom har det inte blivit mycket renovering för min del men kanske kan jag få till lite tid i huset när vi båda är hemma... Jag har istället ägnat sista tiden åt att fundera på inredning, tapeter och kulörval. Har möblerat och möblerat om huset om och om igen...i huvudet då vill säga. Än är det långt kvar tills vi kan möblera på riktigt.

Idag spenderade vi några timmar på loppis och fyndade lite prylar som kommer passa bra när det blir dags. Bland annat detta vävtillbehör (vad heter det egentligen?) som ska bli underrede till en egen variant av ett brickbord:
Och ett fint litet silvrigt fat som direkt hamnade hemma på soffbordet med lite ljuslyktor på. Mysigt i vintermörkret! Det blev också två tavelramar (som fortfarande ligger i bilen) som ska målas om och snyggas till och förvandlas till speglar. MEN bästa fyndet av alla måste ha varit en utdragssäng till C! Har alltid tyckt att de är så fina och nu hittade vi en för ynka 500 kronor. Som hittat!
Och en liten påminnelse och uppmaning till mig själv: När jag skulle knåpa ihop förra inlägget (sammanfattningen av 2011) insåg jag att mina bloggbilder inte är de bästa. Jag har iofs ingen annan kamera än min telefon och det är ju en renoveringsdagbok, inte en fotoblogg jag har. Men ändå. Ska försöka skärpa mig lite med bilderna framöver...

2011

Här kommer ett axplock av allt vi har hunnit med i huset under 2011:


Januari: Vi kämpar på i snön, bjälkarna i taket i vardagsrummet plockas fram och köket rivsFebruari: Trappan beställs, provgropar grävs och brunnar undersöksMars: Den gamla trappan och delar av murstocken plockas ner och det nya trapphålet blir färdigtApril: Det vårstädas i trädgården där växterna så smått tittar fram. Sovrumsgolvet rätas uppMaj: Öppningen mellan kök och vardagsrum förstoras, avloppstanken levereras, och råsponten kommer upp i vardagsrummetJuni: Timmerväggen och råsponten i vardagsrummet blir vita, hålet i golvet vid bakugnen gjuts igenJuli: Bonny påbörjar ommålningen av huset och trappan kommer på platsAugusti: Grävning av dränering, delar av avlopp och grundläggning för tillbyggnaden utförsSeptember: Den lilla hallen rivs och tillbyggnadens platta blir färdigOktober: Murstocken i hallen får nytt utseende, tillbyggnaden är på plats, och arbetet med verandan påbörjasimage description
November: Nytt kök planeras för fullt, golv till sovrummet uppe inhandlas och elektrikern är på platsimage descriptionimage description
December: Arbetet med att mura upp vedspis i passagen och göra rörspisen eldningsduglig påbörjas


Vi tackar alla som har hjälpt oss under året och önskar alla som läser och följer oss ett
Gott Nytt År!

2012 ska bli året då vi flyttar in!

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...