Efter

Och så här ser det ut nu:

Före

Så här såg det ut innan vedspis och kåpa murades upp. Idag blev det färdigt! Men efter-bilden kommer lite senare. Ska låta mor och far se resultatet live i helgen först....

En hel våning

Som jag har skrivit innan så hade den förra ägaren till huset lite andra planer och funderingar kring hur det skulle se ut än vad vi har. Bland annat ville han ha trappan här (röd markering):
Vilket hade inneburit att vi inte hade kunnat öppna upp mellan allrummet och hallen. (Skissen stämmer inte riktigt eftersom vi nu har byggt tillbyggnaden och trappan (vår trappa) är på plats i allrummet.)

Hur som helst så hann den förra ägaren påbörja detta projekt och hade redan tagit upp hålet i bjälklaget när vi tog över huset. Idag har vi äntligen satt igen det igen och nedervåningen är hel! Känns bra!
För övrigt funderar jag just nu på kulör till pardörren på framsidan...
Var inne på en gråblå eller gröngrå från början men nu lutar det åt en helt grå (NCS 4000-N).
Det kluriga med grått är ju att det kan slå åt alla håll....vill ju inte ha en ytterdörr som ser lila eller rosa ut....

Tyvärr går det ju inte att se det "på riktigt" förrän dörren sitter där så tills vidare får jag nöja mig med mina små kulörprover.
Vad tror ni, blir det bra?

Plankgolv

Nicke har plockat bort klickgolvet och gipsen som låg i vardagsrummet och fram kom de här fina plankorna!
Planen är att slipa och vitvaxa golvet. Men först vill vi göra något åt springorna. Någon som har erfarenhet av att nåta golv? Spån + lim eller golvfog? Vad är bäst? Alla tips och råd är välkomna!

Tillbaka...

Så blev det en liten ofrivillig bloggpaus igen.
Vi har flyttat med allt vad det innebär av packande, kånkande och plockande. Och nej. Vi har inte flyttat till huset. Vi har bytt lägenhet av lite olika anledningar. Nu är vi i alla fall på plats och får förhoppningsvis mer tid och energi till huset.

Men visst har det hänt lite på renoveringsfronten också:

Köket:
Jag har inte hunnit visa det färdiga resultatet av fläktkåpan innan, men här kommer den (ska ju givetvis målas också så småningom). Den blev så bra! Själva köksfläkten sitter i vinkeln och spisen kommer hamna mitt i rummet så att man har kontakt med gästerna i matrummet när man lagar maten.
Vardagsrum/passage:
Det visade sig att karmen till den befintliga dörren mellan passagen och vardagsrummet var helt trasig efter att ha byggts in i väggen. Vi fick improvisera lite. Nicke httade den här djupa karmen i ladan. Den är egenltigen till en dubbeldörr men vi kommer bara att ha dörr på vardagsrumssidan. Blir fint med speglarna och den rejäla tröskeln (som inte syns så bra här för allt elkrafs).
I passagen ska en liknande kåpa som kökskåpan muras upp och kokspisen ska få ett fint fundament med plats för lite ved.

På tal om dörrkarmar. Vi har ganska många gamla fina spegeldörrar i ladan som vi vill använda i huset. Men vi saknar dörrkarmar.
Ni renoveringsproffs där ute! Tips på var man hittar tidstypiska karmar alternativt med tillhörande dörrblad....??
I övriga rum gipsas och panelas det för fullt. Väggarna börjar bli färdiga!

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...