Trappa beställd!

Många turer har det varit fram och tillbaka mellan oss och Trappforum (företaget som har hjälpt oss att beräkna och rita trappan). Nu har vi till slut bestämt oss och det blir en öppen trappa typ "Landhaus" med vitmålade vagnstycken/räcken och obehandlade steg... (som vi senare ska betsa själva)

Här är en ungefärlig bild av hur det kommer att bli. Sättsteget längst ner blir vitt (hade helst sluppit det helt men det var tvunget att vara där för konstruktionens skull). Sen ska vi inte ha randiga tapeter utan vitmålad råspont på väggen och fönstret ser ju inte heller ut sådär.....men ändå... Vad tror ni, blir det bra?

Uppdatering av läget..

Just nu händer det inte så mycket i huset. Eller inget som gör sig så bra på bild i alla fall. Därför har det varit lite tyst här...

Idag har det kommit dit några vattenrör. Till radiatorerna i sovrummet nere och vid matplatsen. Tack Hans för hjälpen!

I övrigt funderas det en del på grävning och dragning av ny infiltration till avloppet. Nu är avloppsbrunnen placerad mitt på tomten och infiltrationen på grannens tomt...som ett servitut då så klart, men det känns lagom kul att gräva upp grannens mark (!!). Vi funderar istället på att flytta brunnen till en mer avsides plats och lägga infiltrationen nere vid ladan.
Men kommunen måste ju godkänna det också....så nu ska det grävas provgrop som ska inspekteras...

På tal om ladan så har vi konstaterat att rivning nog är enda alternativet. Så när det var bestämt försökte vi lite fint skänka den till Räddningstjänsten för att öva på. Men tänka sig....de ville bara elda ner bostadshus.... (För att de då kan göra en mer realistisk övning, vilket man kan ha förståelse för, men det var ju mindre bra för oss!)
Så nu är nog planen ändå att försöka restaurera uthuset men att riva/bygga om ladan till en mindre uthuslänga. Då får vi också lite utsikt över ängarna nedanför tomten... Men...det är ju en stund till vi har kommit till de projekten.
(Ladan från sin allra bästa sida....här ser den ju nästan hel ut!)

Och så är det det här med trappan. Vi har fått en offert på en trappa. Så nu vet vi att trapptillverkarna kan "få in" en trappa på den plats där vi vill ha den. Vi väntar på en offert till och samtidigt velar vi om vad vi ska ha för ytskikt... Vi har funderat på om vi ska ha vitmålade vagnstycken och trärena steg (Jag vill gärna ha dem lika golvet) eller om hela trappan ska vara trären vilket jag kan tycka är väldigt fint.... Svårt!

Vad tycker ni?

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...