Timmerväggarna

Pappa har strukit timmerväggarna med en blandning av terpentin och linolja. De var bra innan, men nu är de mörkare, "renare" o ännu finare!


Äntligen...

...gräver vi igen... Avlopp på G!
 

Att gömma en grävmaskin...

Grävmaskinen har stått still ganska länge nu. 
Något är fel och vi vet inte (men misstänker) vad som är fel. Vi inväntar expertis.
Tyvärr stannade maskinen på helt fel plats. Precis på infarten till tomten. Därmed blockerar den parkeringsmöjligheterna och ännu värre möjligheten att leverera varor och framförallt massorna till tomten.
 
I helgen fick vi dock hjälp med att flytta åbäket ner bakom ladan där den inte är lika i vägen.
Tur att det finns personer som samlar på ovanliga fordon och gärna använder dem. Tur att en sådan personen bor i vår by och att vi känner honom....
Tack Mats!
(ganska häftig bärgningsbil..)
Och nu när maskin stor är flyttad kommer vi hyra in en maskin liten så att vi äntligen kan göra färdigt infiltrationen till avloppet... 

Huvar och luftare...

Vissa saker är inte så inspirerande att pyssla med när det gäller renovering enligt mig. Ett exempel är alla rör som ska dras... (Tur att jag slipper!) I fredags var det dags för avloppsluftare och köksfläkt att få sina "utsläpp" på taket. En fin liten plåthuv till fläkten fick ersätta den murade skorsten som rasade när vi fixade taket. Och avloppsluftaren kommer så diskret upp i en specialgjord takpanna. (strax framför huven)
Bra blev det och nu är det gjort!

Flytspacklat!

Så här ser vårt lilla wc ut just nu:
Snart, snart kanske det tillkommer klinker och kakel...

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...