Murstocken i hallen...

Så kul med duktiga hantverkare!

Vitt vitt vitt...

Så här fint ser det ut efter två strykningar i vardagsrummet...blir hur bra som helst!
(timmerväggen)
(råspontsväggen)

I köket och vid matplatsen blir det också synligt timmer. Men där behåller vi det mörkt. Just nu ser det ut så här vid matplatsen:
(Vardagsrummet i bakgrunden)

Nicke har röjt i badrummet nere...
I veckan kanske det blir nytt undergolv här inne!

Nu går det fort...

Gipset är redan uppe på väggen i vardagsrummet. Återstår spackel och tapet....och fönsterfoder så klart.
Pappa som är "första målare" hos oss har börjat täcka balkar och golv i vardagsrummet. På fredag ska han måla råsponts- och timmerväggarna vita. Spännande ska det bli att åka dit på fredag eftermiddag och se resultatet!

Veckans och helgens projekt

Murarna har påbörjat arbetet med murstocken på entrésidan. Hela denna väggen (och ev en bit av golvet) kommer att bli vitputsad när allt är lagat och färdigt. Öppningen i bakugnen blir kvar som en hylla. Kommer bli bra!
I vardagsrummet är allt det lila (syns här) äntligen borta! Så skönt... Vägg nummer tre är påbörjad. Gammal gips är borta. Tretex och ny gips ska upp. Sen spackel och slutligen (men inte än på länge....) tapet. Snart kan vi börja måla här inne.Taket mellan bjälkarna, timmer- och råspontsväggarna ska bli vita. Ska bli så kul att något äntligen blir färdigt!
Det var lite bökigt att vara i huset i kylan i vintras utan värme och med massa kläder... Nu går det betydligt bättre...till och med när det är som varmast ute så är det rätt svalt inomhus...

I brist på kök så serverades lunchen i helgen från grillen.


Test av nya vrålåket:

Inköp av åkgräsklippare....check!
I höst ska den kompletteras med en skopa till snöskottningen.
Känns som en bra investering!

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...