Snart dax att lämna över...

...till Gemla elektriska!
Tillbyggnaden är isolerad, plastad och reglarna är på plats. Till höger syns det som ska bli skafferi. Bra blir det!
Mellan tvättstugan och den "inre hallen" ska fönstret (som jag skrev om här) hamna när det blir färdigt. Kommer att ge lite ljus in ett annars fönsterlöst rum.
Det mesta är färdigt och förberett nu inför elektrikernas arbete, bara ett par väggar till som ska reglas upp. Förhoppningsvis startar de arbetet nu i veckan!

Och då startar vi genast ett nytt projekt, verandan:
Så här "fin" och hel är verandan just nu. En domkraft hjälper till att hålla upp konstruktionen och golvet/plattan har slagits sönder och delvis plockats bort:
I veckan ska det gjutas ny platta. (Den gamla stentrappan som tidigare har varit ingjuten i verandagolvet kommer att bli trappsteg)
Sen återstår att byta ut allt virke som är dåligt och en del målning. Ytterdörren ska också bytas ut till en pardörr och ny belysning blir de här lamporna som vi fyndade på Jula förra veckan:

bild lånad från www.jula.se


Full aktivitet

Förra helgen var det full aktivitet vid huset.

Vi hyrde en lift för att kunna måla färdigt gavlarna och fixa till det sista på vindskivor mm.

Bonny och Christine (Nickes mamma) målade färdigt det röda på huset. Blev hur bra som helst! När man läser runt på andra renoveringsbloggar om målningsprojekt som innebär otaliga timmar skrapning, rengöring och målning i flera omgångar är man tacksam att huset är målat i Falu rödfärg. "Bara" att borsta av och måla på!
Pappa målade murstocken i hallen och rörspisen vita. Så fint!

Och så eldade vi ännu en hög med rester från rivning mm, med mamma som eldvakt.

Själv hann jag påbörja ett litet projekt mellan matning, blöjbyten och passning av familjens nya lilla medlem. Ett fönster mellan lilla hallen och tvättstugan. Mycket pill kvar men fint kommer det att bli!

Nästa vecka blir muraren klar med murstocken i köket/matplatsen och så hoppas vi att plåtslagaren dyker upp för att fixa taket på tillbyggnaden.

I onsdags hade vi besök av elektrikern... och Nicke håller just nu på med de sista förberedelserna för att de ska kunna sätta igång. Så snart har vi el och belysning på nedervåningen! Jibbi!

Det är mycket på gång nu! Kul!

+12 kvm

Så kommer äntligen lite bilder på tillbyggnaden.
Det ska dit plåt på taket, foder och en omgång färg till mm, men med lite fantasi ser man hur det är tänkt. Fler foton kommer när det är helt färdigt.
(Tittar man noga så ser man Bonny liggandes på taket....Vad hon gör? Målar takutsprånget såklart... =) )
Denna ytan känns bättre lämpad för groventré/tvättstuga än de futtiga 3 kvm som fanns när vi tog över huset.

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...