Inflyttade...

Sista månaderna på året har ägnats åt att tömma och städa ur lägenheten. Flytta in, packa upp och komma i ordning i huset. (Utöver att jobba, äta och sova och allt annat vardagligt plock..)
Flytten gick andra helgen i november och nu är vi på plats. Vi har lite kvar på bottenvåningen. Det saknas några garderober, lite lister, nån vägg ska målas mm. Sen...är det dags att ta tag i övervåningen...
 
Men först en sammanfattning av renoveringen så här långt...
 
Vi börjar med hallen (den innanför verandan på framsidan):
 
Bakom den inre väggen i hallen (redan riven på bilden) fanns den smala branta trappan upp till vinden (vår övervåning). Under trappan fanns en del av murstocken. Vi ville/behövde flytta trappan och ville då gärna få bort den stora "klumpen" under och göra hallen större.
 
 
 
Det visade sig att det var baksidan av den gamla bakugnen som fanns under trappan. Tyvärr igenmurad inne i murstocken, men ändå värd att bevara minnet av.
 
 
Det var ett tungt och mycket dammigt rivningsarbete. Väldigt mycket sten bilades och slogs bort och lyftes ut.
Det var inte så vackert alltid...Sen gjöt vi, och putsade. vi behöll formen av bakugnen och gjorde en hylla av insidan. Sedan målade vi den vit. Detta är det man möts av när man kommer "finingången" till oss nu.'
 
 
Golvet av tegel och väggen av timmer (behandlat med linolja och terpentin) gör hallen ännu mer välkomnande tycker jag.
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...